Over REC

De REC is een coöperatieve vereniging voor en door Rotterdammers. Doel van de REC is om 100% Rotterdamse groene stroom voor iedere Rotterdammer beschikbaar te maken. Samen met huishoudens, bedrijven en andere organisaties gaan we op zoek naar zoveel mogelijk locaties voor het opwekken van groene stroom. Omdat zonneprojecten in de regel het makkelijkste te realiseren zijn ligt daar op korte termijn de focus, maar andere bronnen zoals wind en water sluiten we zeker niet uit.
De REC is een initiatief van de Rotterdamse energieleverancier Greenchoice.

Duurzame energie voor alle Rotterdammers. Powered by Greenchoice

WAAROM WIJ DOEN WAT WE DOEN

 

Overal in Nederland werken lokale coöperaties hard aan de transitie naar duurzame lokaal opgewekte energie. Ook in Rotterdam liggen hiervoor grote kansen. Samen kunnen we zorgen voor een duurzame energievoorziening voor en door Rotterdammers. We wachten niet langer af, maar gaan graag met jou op zoek naar geschikte locaties voor het opwekken van groene stroom.

WAAROM EEN COÖPERATIE?

 

Je stad verduurzamen draait niet om pure winst. Dat doe je omdat het keihard nodig is. Voor onszelf, maar zeker ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Vandaar dat de REC juridisch een coöperatie is. Het woord zegt het al, in een coöperatie werk je samen. Samen voor een hoger doel. Een coöperatie is het totaal van haar leden. Ieder lid is echt mede-eigenaar en heeft één stem. Samen bepalen we de koers van de REC!

EN JIJ DAN?!

 

Iedere Rotterdammer kan bijdragen. Dat kan op verschillende manieren. Van een kleine moeite tot een bijdrage als actief lid. Alle beetjes helpen. Je kunt ons bijvoorbeeld openlijk supporten, kiezen voor groene stroom van de REC, mee zoeken naar geschikte locaties, de REC binnen jouw netwerk onder de aandacht brengen en natuurlijk mee-investeren en lid worden.

Bekijk onze site om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en bepaal zelf wat het beste bij je past. En als je dan nog ergens vragen over hebt, laat het ons weten!